Anumax - HQ

Kedai Emas Sri Harmoni

Dapatkan Mainan Serta Keperluan Kanak2 Pada Harga Borong Di Sini..

Saturday, 9 November 2013

Kanak- Kanak 13 tahun Cipta Laman Sosial Saingi Facebook
Tahukah anda seorang kanak-kanak berusia 13 tahun telah menggemparkan dunia internet kerana telah mencipta satu laman sosial mirip Facebook dan mendapat sambutan yang menggalakkan .Apa yang lebih membanggakan lagi ialah kanak-kanak itu adalah saudara seislam kita dari Indonesia. Mengikut maklumat dari blog http://www.penmerahpenbiru.com,laman tersebut berjaya menarik hampir sejuta pengunjung sehari.

Muhamad Yahya Harlan, 13 tahun telah mencipta Jaringan Laman Sosial menyerupai Facebook yang dikenali sebagai salingsapa.com. Menurut beliau, konsep laman sosial ciptaannya mempunyai ciri - ciri tambahan yang lebih baik lagi.

Muhamad Yahya yang belajar di Sekolah Alam Bandung hanya menyiapkan Laman Sosial tersebut dalam masa sebulan.

"alhamdulillah, sehari kemaren salingsapa.com di-hit hampir 1 juta kali, dari 59 negara, SUBHANALLAH, ALHAMDULILLAH, ALLAHU AKBAR. HAADZA MIN FADLI RABBIY . Semoga Salingsapa bisa menjadi jalan kebaikan buat kita semua, menjalin silaturrahmi danmengakses cahaya hidayah Allah. Tolong ajak teman dan saudara saudaranya untuk sgin up di SalingSapa.com ini ya ? semoga dicatatkan Allah sebagai amal shaleh, amiiin"

No comments:

Post a Comment