Anumax - HQ

Kedai Emas Sri Harmoni

Dapatkan Mainan Serta Keperluan Kanak2 Pada Harga Borong Di Sini..

Friday, 22 November 2013

Liger! Kacukan Harimau Dan Singa Paling Besar Di Dunia

Seekor liger bernama Hercules dicatat di dalam buku rekod Guinness sebagai liger terbesar di dunia dengan berat badan hampir setengah tan atau 418 kilogram.Hercules yang kini hidup di taman safari Mytle Beach Carolina Selatan AS mempunyai tubuh sepanjang 332 sentimeter dan hampir setinggi bahu manusia ketika berjalan. Hercules ini adalah seekor liger besar kacukan singa dan harimau. Pengumuman Guinness World Record ini diterbitkan Kamis (12/9/2013) seperti dipetik dari The State.

Pemilik 'Mytle Beach, Bhagavan "Doc" Antle adalah pencinta haiwan dan pengumpul dana untuk kelestarian haiwan luar biasa (www.rarespeciesfund.org) yang ditubuhkan pada 1982. Hercules telah beberapa kali dibawa mengelilinggi dunia demi dana untuk institusi yang ditubuhkan Antle.

Species Liger yang tidak ada di alam liar, boleh membesar dua kali saiz induknya dan mempunyai lebih berat dari harimau atau singa. Hercules punya kebiasaan berdiam diri jika dia tidak bersetuju atas perintah yang diberikan padanya.No comments:

Post a Comment