Anumax - HQ

Kedai Emas Sri Harmoni

Dapatkan Mainan Serta Keperluan Kanak2 Pada Harga Borong Di Sini..

Saturday, 1 February 2014

Mesti Baca!! 7 Jenis Wajah Mayat Ketika Dalam Kubur

Mesti Baca!! 7 Jenis Wajah Mayat Ketika Dalam Kubur. 1. Mayat yang mukanya berpaling dari arah kiblat. Itulah petanda bahawa semasa hidupnya telah melakukan

Meninggal dalam keadaan sempurna sifat dan cukup amalan adalah idaman setiap umat Islam di dalam dunia ini. Namun tiada siapa yang boleh melawan kehendak Nya jika Allah hendak mencabut nyawa kita bila-bila masa sahaja Dia boleh cabut. Jadi, untuk renungan bersama, Dr Fuh kongsikan satu artikel yang berguna sebagai pedoman kepada kita semua. Semoga artikel ini memberikan manfaat kepada kita semua. In Shaa Allah

7 Jenis Wajah Mayat Ketika Dalam Kubur

1. Mayat yang mukanya berpaling dari arah kiblat. Itulah petanda bahawa semasa hidupnya telah melakukan perkara syirik kepada Allah.
2. Mayat yang mukanya berbentuk babi. Itulah petanda semasa hidupnya tidak melakukan solat lima waktu, tidak menjaga solat lima waktu. Lalai dalam solatnya. Sesungguhnya solat dapat mencegah diri dari melakukan perbuatan keji dan mungkar.
3. Mayat yang kepala menjadi batu yang hitam legam. Itulah mayat yang semasa hidupnya derhaka kepada kedua ibu-bapa.
4. Mayat yang perutnya buncit dan meletup. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka makan harta yang haram.
5. Mayat yang kukunya mencengkam dan meliliti seluruh tubuhnya. Itulah mayat yang semasa hidupnya suka berkelahi, mengata, menghina, mengkritik dan mengumpat orang lain!!!!!.
6. Mayat yang keluar mata air dari kuburnya dan air itu baunya lebih busuk dari bangkai. Itulah mayat orang yang suka makan riba.
7. Mayat yang wajahnya tersenyum dan masih berpeluh. Itulah mayat yang semasa hidupnya berilmu dan beramal soleh.
Allahu Rabbi

No comments:

Post a Comment