Anumax - HQ

Kedai Emas Sri Harmoni

Dapatkan Mainan Serta Keperluan Kanak2 Pada Harga Borong Di Sini..

Saturday, 25 January 2014

Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri??

Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri

Sungai pelik ini yang dikelilingi dengan pokok kelapa dan mempunyai air yang jernih berwarna biru membuatnya kelihatan seperti sungai syurga di Filipina .

Tapi sungai yang mempunyai nama Hinatuan ini yang membelah pulau Mindanao dan juga kedua terbesar di bahagian selatan wilayah Filipina ini tidak mempunyai sumber air yang tidak diketahui asalnya .
Menakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri2 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi MisteriMenakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri3 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi MisteriMenakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri4 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri
Sebenarnya semua sungai mempunyai hilir atau hulu . Tetapi berdasarkan luasnya mulut gua yang besar tersebut yang lansung menuju kedalam bumi , dasar sungai tersebut bahkan tidak boleh dilihat .
Bahkan para penyelam pernah melakukan kajian untuk mencari dasar sungai , tapi semakin dalam para penyelam tersebut justru mencari beberapa gua lagi yang makin kecil dan sempit . Inilah dasar yang menjadikan sungai tersebut dinamakan sungai tanpa hulu .
Menakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri5 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi MisteriMenakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri6 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi MisteriMenakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri7 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi MisteriMenakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri8 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi MisteriMenakjubkan Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri9 Menakjubkan !! Sungai Tanpa Hulu Yang Diselubungi Misteri
Sungai yang dianggap sebagai salah satu tempat pelancongan paling indah di Filipina ini mengalir terus ke Lautan Pasifik .
Kerana berdekatan dengan laut , beberapa orang percaya sungai ini terbentuk ketika air laut mengalir melalui terowong panjang dan gua – gua yang dalam ke bawah tanah yang akhirnya muncul ke permukaan disaat musim panas . Ditempat ini juga dijadikan pengunjung untuk melatih kepakaran berenangnya.

No comments:

Post a Comment