Anumax - HQ

Kedai Emas Sri Harmoni

Dapatkan Mainan Serta Keperluan Kanak2 Pada Harga Borong Di Sini..

Thursday, 23 January 2014

Michael Schumacher Dilaporkan Takkan Bangun Dari Koma

Michael Schumacher Dilaporkan Takkan Bangun Dari Koma. kecederaan teruk akibat kemalangan ketika sedang bermain ski di pusat peranginan Pergunungan Alps,


Berita tergempar, bagi peminat peminat F1 wajib mengenali pelumba yang handal ini, Micheal Schumacher. Khabarnya dia tidakkan akan bangun dari koma, nak tahu sebabnya?
KEADAAN juara Formula Satu dunia tujuh kali, Michael Schumacher dilaporkan berbahaya sekiranya ditinggalkan dalam keadaan vegetatif berterusan walaupun keluarganya masih mengharapkan wira nombor satu itu sembuh seperti sedia kala.
Lagenda F1 Jerman berusia 44 tahun itu berada dalam keadaan koma selepas kepalanya mengalami kecederaan teruk akibat kemalangan ketika sedang bermain ski di pusat peranginan Pergunungan Alps, Perancis, pada Disember lalu.
Menurut laporan Mirror, walaupun keadaan Schumacher stabil, doktor bimbang sekiranya kerosakan otak Schumacher akan menyebabkan beliau mengalami sindrom Apalik.
Laporan itu menyebut, walaupun jika doktor berjaya menyedarkan Schumacher daripada koma, beliau masih tidak dapat bercakap, bergerak atau makan sendiri.
Koma yang dialami Schumacher memerlukan masa untuk sembuh.
Walaupun keluarga dan rakan-rakan Schumacher memberikan sokongan moral, mereka tidak dapat menyembunyikan kebimbangan mereka bahawa keberangkalian Schumacher untuk sembuh adalah tipis, laporan itu menambah.

No comments:

Post a Comment